به نوشته روزنامه لاکروآ وزیر امور خارجه فرانسه در خلال یک نشست مطبوعاتی در خصوص معرفی طرح جدید فرانسه در حوزه آموزشی، اظهار داشت: نظام آموزشی فرانسه یک ابزار ژئوپلتیک است که می تواند به گسترش اعتبار این کشور، فرهنگ، ارزش ها، آزادی و دمکراسی آن کمک کند.

دولت فرانسه در حال تهیه طرحی است که بر اساس آن قرار است به توسعه آموزش ملی خود در خارج از فرانسه مبادرت ورزد با این هدف که تعداد دانش آموزان در مدارس فرانسوی در خارج از کشور را تا سال ۲۰۳۰ دو برابر کند.

 امروزه فرانسه دارای ۵۲۲ مجتمع آموزشی وابسته به آموزش ملی خود در خارج از کشور می باشد. "ژان ایو لودریان"، وزیر أمور خارجه فرانسه در همین ارتباط می گوید: آموزش ملی فرانسه امروز یک ابزار استراتژیک دیپلماسی نفوذ ما در جهان می باشد.

 وی در همین ارتباط اضافه کرد: در شرایطی که رقابت بین المللی در این بخش به دور از هیاهوی سیاسی و اقتصادی و نظامی جریان دارد، آموزش ملی امروز بخشی از مبارزه جدیدی می باشد که کشور ما باید بدان مبادرت ورزد.

به نوشته روزنامه لاکروآ وزیر امور خارجه فرانسه در خلال یک نشست مطبوعاتی در خصوص معرفی طرح جدید فرانسه در حوزه آموزشی، اظهار داشت: نظام آموزشی فرانسه یک ابزار ژئوپلتیک است که می تواند به گسترش اعتبار این کشور، فرهنگ، ارزش ها، آزادی و دمکراسی آن کمک کند. وی می گوید: اگر ما نتوانیم مدل اومانیست خود را به عنوان مطالبه ای جهانی مطرح کنیم، این مدل دیگر معنایی نخواهد داشت. شایان ذکر است که اظهارات وزیر أمور خارجه فرانسه در تداوم ایده "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهوری فرانسه در سال ۲۰۱۸ می باشد که بر اساس آن قرار بوده است فرانسه تا سال ۲۰۲۲ تعداد دانش آموزان شاغل به تحصیل در مجتمع های آموزشی وابسته به این کشور در خارج را دو برابر کند. بدین منطور دولت در نظر دارد روی کمک موسسات و مراکز آموزشی دولتی، انجمن های آموزشی (مانند "میسیون لائیک فرانسه)، همچنین مراکز فعال در بخش خصوصی تکیه نماید.

 روزنامه «لاکروآ» در بین مراکز خصوصی به مجتمع «اودیسه» اشاره دارد که «لوک شاتل»، وزیر پیشین آموزش ملی فرانسه معاون آن است و دارای مدارسی در کازابلانکا، بروکسل و بخارست می باشد و در آن ها زبان فرانسه در کنار زبان های انگلیسی و زبان محل به عنوان زبان های آموزشی به کار گرفته می شود.

 در این ارتباط دولت در نظر دارد در چارچوب استراتژی جدید مبلغ ۲۵ میلیون یورو کمک اضافه به «آژانس آموزش فرانسه در خارج» تخصیص دهد. هدف از این اقدام راه اندازی دفاتر جدید و بسیج سفارتخانه های این کشور در شهرهای هدف می باشد. به گفته «ژان باتیست لوموآن»، وزیر مشاور در امور اروپایی هنوز در ۳۰۰ شهر بالای یک میلیون نفر فرانسه هیچ حضور آموزشی ندارد.

 قرار است که این اقدام وزارت امور خارجه فرانسه با همکاری وزارت آموزش ملی این کشور و برخی انجمن های اولیا و مربیان صورت بگیرد. در حال حاضر تعداد دانش آموزان شاغل به تحصیل در ۵۲۲ مجتمع و موسسه آموزشی فرانسه در خارج بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر می باشد که امسال ۸ هزار نفر به آن ها اضافه شده است. بر اساس همین گزارش در بین آن ها فرزندان فرانسویان مامور یا مقیم خارج و البته شهروندان کشورهای میزبان دیده می شود.

«ژان میشل بلانکه»، وزیر آموزش ملی فرانسه نیز در همین ارتباط اظهار داشت که  اساس طرح جدید دولت تلاش های ویژه ای برای آموزش مربیان صورت خواهد داد و قرار است دوره هایی ویژه آموزش در خارج از کشور طراحی و مدارکی به افرادی که این دوره ها را طی می کنند، اعطا گردد. قرار است از سپتامبر ۲۰۲۰ در مقطع کارشناسی ارشد رشته ای به همین منظور ارائه شود و بیش از ۱۰۰۰ نفر (در قالب آموزگار، مدیر مراکز آموزشی، بازرس و ...) به جمع نیروهای موجود اضافه شوند که به این ترتیب شمار این افراد به ۱۰ هزار نفر خواهد رسید.

 به موجب این طرح قرار نیست تغییری در هزینه شهریه ها داده شود. در برخی از مراکز هزینه شهریه ها بعضا تا ۴۰ هزار یورو در سال می رسد (مانند دبیرستان فرانسوی ها در نیویورک) به همین منظور سالانه ۲۵ هزار بورس تحصیلی دانش آموزی برای آن دسته از خانواده هایی که با مشکل پرداخت شهریه روبرو می باشند، تخصیص می یابد. با این حال هر سال شمار زیادی از دانش آموزان خارجی و حتی دانش آموزان فرانسوی از انجام تحصیل در این مراکز آموزشی محروم می مانند.

کد خبر 1524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =